Kosovo handbalt nu ook

By | 29 oktober, 2014

Voor het eerst in m’n leven kijk ik een handbalwedstrijd. Dit is voor Kosovo niet anders. Het nationale team is sinds kort internationaal erkend en begon vandaag aan de kwalificatie voor het EK in 2018.

Handbal is in Nederland en België niet heel populair, maar dat ligt anders op de handbalBalkan en in bijvoorbeeld Scandinavië. In verschillende landen schijnt handbal zelfs – na voetbal – de belangrijkste sport van het land te zijn.

Voor Kosovo was het dan ook een belangrijke maatschappelijke overwinning om te gaan handballen. De nieuwe staat kan pas een half jaar voetballen en nu geldt dit ook voor die andere belangrijke sport. Een nieuwe kans om zich op het wereldtoneel internationale toneel te tonen.

Handbal nieuwe stap voor Kosovo

Helaas voor de Republiek kon het de geelblauwe shirts niet goed laten zien. Roemenië speelde thuis en die hebben blijkbaar ook geelblauwe kleuren. Het shirt had nu enkel accenten van de nationale vlag.

Kosovo heeft de eerste handbalwedstrijd verloren van en in Roemenië:  36-24. Maar de marketingmensen van het Balkanstaatje zullen dit geen enkel probleem vinden. Meedoen is de eerste jaren veel belangrijker dan winnen. Zaterdag heeft het land de kans om zich thuis te revancheren.

Foto: http://kosovahandball.info/

One thought on “Kosovo handbalt nu ook

  1. Pingback: Handbal is hip in Kosovo - Kosovoblogs - Informatie en Blogs over Kosovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *