Fietsen nu internationale sport Kosovo

By | 31 januari, 2015

Kosovo krijgt een voorlopig lidmaatschap van de Internationale Wielerunie UCI. Het nieuwe land vol bergen is zo weer een stukje dichterbij de internationale erkenning als ‘gewone natie’.

Het voorlopige lidmaatschap volgt na de volledige erkenning fietsenvan het Internationaal Olympisch Commite. Kosovo wordt dus een officieel fietsland en dat is volledig terecht. De staat heeft bijzonder mooie landschappen en bergen waar je zo een prachtige tour kunt organiseren.

Dit gebeurt overigens al in de jaarlijkse Tour de Kosovo.

Fietsen wordt populairder in Kosovo

Fietsen wordt steeds populairder in het Jongste Land van Europa. In stedelijke gebieden zie je sinds een jaar of drie opeens veel mensen fietsen. Het gaat hierbij vaak om gammele fietsen, die bij gebrek aan fietspaden in tegengestelde richting rijden. Maar het moet ergens beginnen!

Wielrennen wordt ook steeds meer een hobby van twintigers en dertigers. In de weekenden trekken ze er op uit om door de prachtige landschappen te fietsen.

PS. Meer mooie bergen zien? Check de facebookpagina van HikingNjeri.

One thought on “Fietsen nu internationale sport Kosovo

  1. Abraham Bartträger

    Ik kan het beamen. Ik fietste in 2013 o.a. van Kacanik naar Prizren. Geweldig fietsen daar! Mooier dan de mij bekende routes in pak ‘m beet België of Frankrijk.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.