Site pictogram Kosovoblogs – Informatie en Blogs over Kosovo

Nederlands bedrijf opent gieterij in Kosovo

KOSOVO – Een Nederlandse onderneming heeft afgelopen vrijdag een grote gieterij geopend in Kosovo. De Ebbers Group Industries is gespecialiseerd in objecten van gietijzer, staal, aluminium en brons. Een derde van de Nederlandse productie gaat naar Kosovo. gieterij in kosovo van ebbers group

“Sommige bedrijven in Kosovo kopen misschien liever hun producten in Turkije, dan dat ze het laten maken in hun eigen land”, zegt directeur Henk Ebbers tijdens de opening. “Ik heb daarom één boodschap: koop Kosovaarse waar, want zo helpen we elkaar!”

De gieterij, die in een dorpje is gevestigd in de populaire wijnregio Rahovec, hoopt op den duur tientallen werknemers te plaatsen in de fabriek.

‘Hier kunt u trots op zijn’

Carel Brands was namens de Nederlandse ambassade in Pristina aanwezig: “Het neerzetten van deze fabriek is gedaan door Kosovaren. Kosovo heeft zeer gekwalificeerde arbeiders, die zijn toegewijd aan hun werk. Hier kunt u trots op zijn.”

Directeur Henk Ebbers legde uit dat hij in contact was gekomen met Kosovo, omdat vijftien procent van zijn medewerkers in Nederland van Kosovaarse afkomst is.

Mobiele versie afsluiten