Nederlands bedrijf opent gieterij in Kosovo

door | 21 december, 2015

KOSOVO – Een Nederlandse onderneming heeft afgelopen vrijdag een grote gieterij geopend in Kosovo. De Ebbers Group Industries is gespecialiseerd in objecten van gietijzer, staal, aluminium en brons. Een derde van de Nederlandse productie gaat naar Kosovo. gieterij in kosovo van ebbers group

“Sommige bedrijven in Kosovo kopen misschien liever hun producten in Turkije, dan dat ze het laten maken in hun eigen land”, zegt directeur Henk Ebbers tijdens de opening. “Ik heb daarom één boodschap: koop Kosovaarse waar, want zo helpen we elkaar!”

De gieterij, die in een dorpje is gevestigd in de populaire wijnregio Rahovec, hoopt op den duur tientallen werknemers te plaatsen in de fabriek.

‘Hier kunt u trots op zijn’

Carel Brands was namens de Nederlandse gieterij-kosovo-ebbers-groupambassade in Pristina aanwezig: “Het neerzetten van deze fabriek is gedaan door Kosovaren. Kosovo heeft zeer gekwalificeerde arbeiders, die zijn toegewijd aan hun werk. Hier kunt u trots op zijn.”

Directeur Henk Ebbers legde uit dat hij in contact was gekomen met Kosovo, omdat vijftien procent van zijn medewerkers in Nederland van Kosovaarse afkomst is.

2 gedachten over “Nederlands bedrijf opent gieterij in Kosovo

 1. bekim bedra

  harteleuk bedankt voor het openen bedrijf in kosovo.ik ben van kosovarse afkomst en ik woon momentel in nederland. ik ga volgende jaar ook wat beginen voor mezelf in kosovo een klijn bedrijfje, ik woon daar dicht bij joelie bedrijf.mocht ik wat betekenen voor joelie neem contakt met mij. halo1972@live.nl tel.0031 0626382571.groetjes.bekim

 2. Karen Helder

  L.S.,

  Ik heb informatie over Kosovo gelezen.
  Er zijn een aantal nieuwe bedrijven in Kosovo gestart de laatste paar jaar. Uw bedrijf is er daar één van.
  Ik woon in Utrecht en heb een jong Kosovaars gezin leren kennen uit het AZC in mijn wijk. Het is een leuk echtpaar met 3 kleine kinderen tussen de 0 en 5 jaar oud.
  De jonge vader van dit gezin was in Kosovo automonteur. Het is een hele rustige bescheiden jonge man van ongeveer 30 jaar.
  Onlangs hebben zij gehoord dat zij geen status in Nederland kunnen krijgen en per 15 april a.s. terug moeten naar Kosovo.
  De 2 oudste kinderen waren helemaal teneergeslagen toen ze het mij kwamen vertellen! Voor hen betekent dit nl dat ze niet meer naar school kunnen als ze eenmaal terug zijn, omdat hun ouders geen inkomen hebben.
  Hier in Utrecht genieten ze ervan om naar school te mogen.
  Om te vluchten hebben ze dat wat ze wel hadden op moeten geven.
  Heeft uw bedrijf of kent u bedrijven die belangstelling hebben, om een man die hard kan werken en technisch inzicht heeft aan een baan te helpen zodat hij zijn gezin kan onderhouden!
  In de hoop dat iemand een kruiwagen heeft om een gezonde jonge Kosovaar aan een baan te helpen,

  Met vriendelijke groet uit Utrecht,

  Karen Helder

  Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.