Categoriearchief: Ondernemen in Kosovo

NL helpt vrouwen om beter zaken te doen

Ondernemen is al jaren een hot topic op de Balkan en dan met name in opkomende landen als Kosovo, Albanië en Macedonië. Maar hoe zorg dat je dat ook vrouwelijke entrepreneurs hun positie innemen in een toch wat masculiene wereld? De Nederlandse ambassades in Pristina, Tirana en Skopje willen deze uitdaging aanpakken en nodigden het… Lees meer »

ZAG Apps uit Kosovo maakt Nederlandse apps

“Wij hebben bij ZAG Apps tot nu toe zo’n dertig mobiele apps ontwikkeld, allemaal voor de buitenlandse markt. Voor startups uit Amerika en Canada tot aan Nederlandse zorgorganisaties, universiteiten en overheden.” Ondanks zijn jonge leeftijd is Gentrit Gojani (25) al een ervaren leidinggevende en ondernemer. Hij is managing partner bij ZAG Apps, uit Kosovo. “Wat… Lees meer »

Nederlands bedrijf opent gieterij in Kosovo

KOSOVO – Een Nederlandse onderneming heeft afgelopen vrijdag een grote gieterij geopend in Kosovo. De Ebbers Group Industries is gespecialiseerd in objecten van gietijzer, staal, aluminium en brons. Een derde van de Nederlandse productie gaat naar Kosovo. “Sommige bedrijven in Kosovo kopen misschien liever hun producten in Turkije, dan dat ze het laten maken in hun… Lees meer »

Groente en fruit ondernemers naar Kosovo

KOSOVO – Nederlandse ondernemers uit de aardappel, groente en fruitsector gaan op handelsreis naar Kosovo. Ook bedrijven uit de melkveehouderij gaan mee. De reis, die van 17 tot 20 november plaatsvindt, wordt georganiseerd door het Nederlandse adviesbureau Terwel en het Kosovaarse adviesbureau Recura. De Nederlandse Ambassade in de Kosovaarse hoofdstad Pristina is medeorganisator. Het persbericht… Lees meer »

Veelbelovende Kosovo ondernemers naar NL

KOSOVO – Twee succesvolle ondernemingen met groeipotentieel komen in oktober naar Nederland. Beide bedrijven zijn actief in de voedingssector en op zoek naar Nederlandse investeerders, klanten, leveranciers, partners en experts om hun bedrijf te laten groeien. Het bedrijf Rizona verkoopt verse en geconserveerde groenten, van hoge kwaliteit. Dit jaar gaat het om tweehonderdvijftig ton aan… Lees meer »

Kivo: ‘In Kosovo goedkoper produceren’

Het Nederlandse bedrijf Kivo heeft 26.000 m² grond gekocht in Kosovo en er een fabriek gebouwd. Kivo maakt plastic verpakkingen en is in ons land marktleider op het gebied van broodzakjes. Naar eigen zeggen gaan ruim vijftig jonge Kosovaren aan de slag in de fabriek in. “In Kosovo kunnen we veel goedkoper produceren, omdat de… Lees meer »