Toerisme tips voor Kosovo

Op vakantie naar Kosovo? Of op reis op de Balkan en benieuwd naar toeristische tips over dit nieuwe land? Kosovoblogs vast de belangrijkste toeristische hoogtepunten samen voor je.

Rugova Vallei

Een van de natuurhoogtepunten op de Balkan is de Kosovaarse Rugova vallei; een kilometerslange combinatie van bergen, water, watervallen en rotsen.

Servisch-Orthodox klooster

Verstopt in de bossen en bewaakt door de NAVO, maar zeer de moeite waard om te bezoeken: het Servisch-orthodoxe klooster in Deçan.

NEWBORN-monument in Pristina

Een van de meest historische plekken van de zeer recente geschiedenis in Europa is het NEWBORN-monument in Kosovo.

Mirusha watervallen

Verscholen in een natuurgebied vind je de prachtige Mirusha watervallen. Voor wie er even uit wilt, zijn de watervallen een absolute must.

Oude centrum Gjakova 

Gjakova is misschien wel de meest authentieke stad van Kosovo. Tegelijkertijd is het een moderne gemeente, die als eerste en enige een vrouw als burgemeester koos. Het oude centrum van Gjakova was tijdens tijdens het Ottomaanse Rijk  een van de belangrijkste handelsplekken op de Balkan.

De traditionele stad Prizren 

Prizren is een van de mooiste plekken in Kosovo. De stad is erg beïnvloed door de Turken en door EU-geld gemaakt tot een toeristische trekpleister.