Gjakova

door | 9 maart, 2013

Gjakova is misschien wel de meest authentieke stad van Kosovo. Tegelijkertijd is het een moderne gemeente, die als eerste en enige een vrouw als burgemeester koos.

Het oude centrum van Gjakova was tijdens tijdens het Ottomaanse Rijk gjakova\een van de belangrijkste handelsplekken op de Balkan. Hoewel verwoest in de Kosovo-oorlog van 1999, zijn de prachtige straatjes van deze oude stad zo authentiek mogelijk herbouwd.

Na een nieuwe renovatie in 2014 is de Çarshia e Madhe een verrijking van de Kosovaarse cultuur. Een prachtige plek om koffie te drinken of om een broodje qebab te bestellen.

Gjakova meer dan traditie

Overigens biedt sinds 2013 een aantal grote moderne warenhuizen en malls, inclusief speelparadijzen voor kinderen.

2 gedachten over “Gjakova

  1. Pingback: Bijzonder leven van toptrainer Besnik Hasi | Kosovoblogs - Informatie en Blogs over Kosovo

  2. Kosovare

    Het is zonde om naar deze stad te gaan en niet langs Qarshia e Jupave te gaan. Deze ligt in het oude gedeelte van de stad ‘Qarshia e madhe’. Het eten is hier echt onwerkelijk, bestel wel de traditionele gerechten (dus geen pizza of pasta of iets dergelijks). Ook is ‘Qabrat’, een restaurant boven op een berg het zeker waard om te bezoeken. Het eten is niet zo super geweldig, maar het adembenemende uitzicht is het wel waard om een heerlijk drankje te drinken. Naast het restaurant bevindt zich een avondclub (Index).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.