Vier jaar stiekem een vriendje

door | 6 september, 2012

Zenuwachtig zit ze tegenover me aan tafel. Vanavond gaat ze hem namelijk voor het eerst ontmoeten – en dat terwijl het al vier jaar speelt. Haar oudste dochter heeft een vriendje. En al die tijd wisten zij en haar man van niks.

Haar oudste dochter is slim en mooi. verliefd stelDat laatste is in Kosovo niet zo uitzonderlijk – schoonheid zit in de Albanese genen – maar het eerste is een luxe. Met Nederlands geld kon ze studeren in de hoofdstad en blijkbaar heeft de studie ook haar liefdesleven goed gedaan. Van de schoolresultaten konden haar ouders geregeld trots meegenieten; van haar vriendje niet. Zijn bestaan was tot voor kort top secret.

Het vooruitzicht op vanavond maakt haar moeder zenuwachtig. Ze gaat niet alleen hém ontmoeten, maar ook zijn familie. Zo gaat dat hier vaak. Wanneer je twee gezinnen met een verliefd (en nerveus) stel in een restaurant ziet zitten, kan het wel eens raak zijn. En hopelijk geldt dat vanavond ook. De families keuren elkaar en elkaars troef. Bevalt het? Dan mag er getrouwd worden. Bevalt het niet? Dan is er altijd nog een plan b, maar dat is een blog an sich waard.

Goede komaf
Ik ken haar dochter al zes jaar en ken weinig bijdehantere types dan zij. Ze zal dus wel een goeie kerel hebben uitgezocht. Maar het blijft natuurlijk altijd afwachten. Hij is moslim, zij niet. Zijn familie is van goede komaf. Haar familie is te gek, maar niet rijk.

Als alles naar wens is, gaan ze volgende week verloven. Een bruiloft zal dan niet lang uitblijven. In die tussentijd kunnen de vaders in onderhandeling over de bruidsschat.

5 gedachten over “Vier jaar stiekem een vriendje

  1. Ronald

    Bijzonder dat het voorstellen van je geliefde aan je ouders betekent dat er direct verloofd gaat worden. En zelfs trouwen! Dan vind ik het niet zo gek dat ze daar vier jaar mee hebben gewacht… Vind het maar een raar systeem.

  2. Astrid

    Nu ben ik wel even heel nieuwsgierig over wie dit gaat… Ik heb wel een idee, maar ik kan er ook heel erg naast zitten. Dus, vertel vertel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.