Kosovaren in de Tweede Divisie

door | 5 september, 2016

Nederland heeft sinds kort een nieuwe voetbalcompetitie: de Tweede Divisie. Deze competitie maakt het makkelijker voor kleinere clubs om door te stromen richting de Eredivisie. En dat weet Kosovaar Erolind Derguti ook.

erolind derguti kosovoHet is zijn droom om voor het nationale elftal te spelen voor Kosovo. Een mogelijkheid die sowieso pas sinds kort bestaat, want de jonge Balkanstaat mag pas sinds kort internationale wedstrijden spelen.

Op TweedeDivisie.org laat de 24-jarige ‘sierlijke buitenspeler’ weten dat hij is geboren in Kosovo, maar zich inmiddels heel Nederlands voelt. “Ik zit elk jaar een stapje omhoog, dus wie weet waar het eindigt?”. Sinds kort staat hij onder contract bij Koninklijke HFC uit Haarlem.

Derguti en Metaj

Derguti is niet de enige speler met een Kosovaarse achtergrond in de Tweede Divisie. Ook Shkodran Metaj komt uit in de nieuwe competitie. Na een buitenlands avontuur, dat verkeerd uitpakte voor de voormalige Oranje jeugd-international én Kosovaars international, kwam hij via-via bij HHC Hardenberg terecht.

Kosovo begint op vijf september met haar eerste kwalificatiereeks ooit, op weg naar het Wk 2018 in Rusland.

Foto Erolind Derguti: facebookpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.