Korte docu film over Kosovo online: 4 ever

door | 9 maart, 2015

Een nieuwe documentaire over een vriendschap tussen een Kosovaars en Nederlands meisje staat online. Het gaat om de film 4 Ever.

De Kosovaarse Arbesa wordt uitgezet uit Nederland, maar is 4-everde hartsvriendin van de Nederlandse Vera. Vera probeert het contact te onderhouden via Skype, maar het liefst zou ze haar vriendin weer ontmoeten.

De Nederlandse probeert Arbesa weer naar Nederland te halen voor een vakantie, maar dat blijkt verdraaide lastig. Ze haalt alles uit de kast om dit toch te doen laten slagen.

Film 4 ever hier te bekijken

De film laat zien wat de gevolgen zijn van het Nederlandse asielbeleid voor mensen die in ons eigen land achterblijven.

3 gedachten over “Korte docu film over Kosovo online: 4 ever

 1. cor

  Beste Stefan,
  Leuk dat je de uitzending op je blog gezet hebt. Ik ben de vader van Vera en volg al enige jaren je Blog over Kosovo. Leuke wetenswaardigheden en vol trots weergegeven. Misschien is het iets om even te kijken naar de rapportage de gemaakt is over Arbesa in Kosovo tijdens de serie Uitgezet van de VARA, aflevering bange kinderen van 3 juli 2013. De snelkoppeling is hieronder bijgevoegd.
  http://www.npo.nl/uitgezet/03-07-2013/VARA_101324562
  Arbesa is te zien vanaf 28.18 tot 36.08 minuten en op het einde van 43.18 tot 44.03 minuten. Vooral het laatste is heftig. Dit was de rede voor Vera om mee te doen aan de documentaire. Van de zomer willen we weer naar Kosovo op visite. Heb je tips hoe we Arbesa en haar familie structureel kunnen helpen. Zoals vele is vader helaas werkeloos namelijk. Verder prachtig land , vriendelijke mensen , maar armoedig.
  groeten,
  Cor

 2. Kosovare

  Beste,

  Ik heb helaas geen tips over hoe u haar familie structureel kunt helpen, maar kan jullie wel een tip meegeven wat betreft het reizen naar Kosovo. Ik weet niet waar u in Nederland woont, maar mocht u dichtbij Duitsland wonen, dan kunt u het beste via Duitsland naar Kosovo reizen per vliegtuig. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook in de reistijd. Vanuit Duitsland hoef je namelijk niet over te stappen. Op flyksa.com kun je de prijs per ticket berekenen. Zo reis ik altijd vanaf Dusseldorf naar Prishtina.

  Ontzettend lieve dochter heeft u, trouwens. Zo mooi om te zien dat ze haar vriendin niet vergeet, maar het breekt ook tegelijkertijd je hart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.