Grootste Arsenal fan woont in Kosovo

door | 27 februari, 2014

Wandelend door Kosovo kom je de gekste dingen tegen. Een prachtig voorbeeld hiervan is deze auto, volledig toegewijd aan de Engelse voetbalclub Arsenal.

Hoewel het grootste Kosovaarse voetbaltalent van de wereld, arsenal-2Adnan Januzaj, bij concurrent Manchester United speelt, heeft het relatief kleine Kosovo bijzonder veel Arsenal fans. Een fansite op facebook telt in ieder geval ruim tienduizend volgers. [update: er blijkt ook nog een écht officiële te zijn]

De eigenaar van de auto staat bij een winkel aan de overkant van de  straat een sigaretje te roken, als hij mij zijn Arsenal-voertuig ziet fotograferen. Hij komt toegesneld om ook de binnenkant te laten zien: een Arsenal-afstandsbediening naast de bestuurdersstoel, kussentjes van de voetbalclub voor de passagiers…

Arsenal is het enige dat hij snapt

Ik vraag hem of er iets over zijn liefde voor de club op internet Arsenalis te vinden. Mijn Albanees is blijkbaar niet duidelijk genoeg en daarom vertalen zijn vrienden mij vanuit het Engels. De fan gaat direct in z’n telefoon browsen, want de auto staat zeker online! Na vijf minuten heeft hij helaas nog steeds niet de bewuste website kunnen vinden. Dat schiet dus niet op.

Z’n vrienden leggen het uit: “Hij heeft geen verstand van internet, spreekt geen woord Engels, die jongen is echt alleen ‘Arsenal’.” Ik geloof het direct.

Een mooi verhaal van een Kosovaarse Arsenal – hoe hij na de oorlog troost vond in deze club, vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.