Kosovaarse vlag antwoord op kinderachtige regels

door | 22 mei, 2014

De kinderachtige regels waar het Kosovaarse voetbalteam mee te maken heeft, werken averechts. Dat kunnen we wel stellen nadat Kosovo haar tweede vriendschappelijke wedstrijd heeft gespeeld.

Kosovo mag sinds kort eindelijk internationale vriendschappelijke wedstrijden spelen, maar dan wel onder vlageen aantal voorwaarden. Deze zijn tot stand gekomen na lang onderhandelen tussen de Kosovaarse en Servische voetbalbond en de FIFA. Zo mogen er bijvoorbeeld geen nationale symbolen worden getoond of gedragen voorafgaand en tijdens de wedstrijd. Het shirt van Kosovo is dus extreem saai.

Maar daar hebben de fans iets op gevonden. Een Kosovaars oud vrouwtje heeft wekenlang – stel ik mij zo voor – zitten naaien aan een vlag die tot aan Servië te zien zou zijn. Het resultaat was te zien aan het begin van de match. Zo droegen de spelers geen vlaggetje, maar de fans wel. Ik vermoed dat de ‘nieuwe’ Kosovaarse vlag nog nooit zo groot is verschenen sinds de oprichting van de Republiek.

Vlag ludiek antwoord

Een effectievere reactie op de anti-Kosovaarse lobby vanuit Servië is niet voor te stellen. Ik ben benieuwd of Kosovo ook een creatieve manier weet te vinden om één van de andere voorwaarden te omzeilen: het niet mogen spelen tegen een ander Balkanland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.