Macedonië sluit McDonald’s

door | 16 mei, 2013

In Kosovo hebben we geen McDonald’s. Of ik dat erg vind? Niet echt. Op elke hoek van de straat kun je hier voor een eurootje een bord qebab halen: vlees, sla, broodje en saus. Daar kan geen Yankee-tent tegenop natuurlijk.

Nou is het niet zo dat ik de bekende fastfoodketen niet kan uitstaan. En daarom bezoek ik ‘m graag wanneer ik eens in de buurt ben. In Macedonië bijvoorbeeld. Eén van de buurlanden van Kosovo die wél in het bezit is van dit soort restaurants waar je voor veel euro’s veel calorieën krijgt.

Je kunt daarvoor de toeristische route nemen. Die duurt in totaal zo’n drie uur en leidt je door bizar mooie bergen en dalen. Je bent even heel ver van de beschaving af.

Maar goed, dat wordt weer ruimschoots gecompenseerd wanneer je in Skopje van de gratis WiFi gebruikt maakt in McDonald’s. Kun je meteen uitrekenen hoeveel euro één Macedonische zulu dollar is. Want dan weet je pas wat je hebt betaald voor je Happy Meal Big Mac Menu.

Helaas is dit binnenkort niet meer mogelijk. De Amerikaanse burgercompany sluit alle McDonald’s-restaurants in Macedonië. En omdat ik ze ook niet zie in Albanië en Montenegro, moet ik helemaal doorrijden tot aan Bosnië voor de Gele M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.