Kosovo juicht na Servië Albanië

door | 15 oktober, 2014

De historische wedstrijd tussen Servië en Albanië is na de eerste helft gestaakt. Vuurwerk op het veld, een drone met de Albanese vlag, een opstootje tussen spelers en slaande supporters op het veld waren genoeg reden voor de scheidsrechter om er een einde aan te maken.

Voor de buren van beide landen, Kosovo, was de wedstrijd al dagenlang onderwerp servië-albaniëvan gesprek. Het was het eerste sportieve treffen sinds de Kosovo-oorlog, dat immers bestond uit gevechten tussen Serviërs en Kosovaarse Albanezen in de (toen nog) provincie Kosovo.

Al vóór de wedstrijd Servië Albanië (#SerAlb) toeterden Kosovaarse auto’s en zwaaiden de inzittenden met de Albanese vlag. Tijdens de wedstrijd was hier en daar vuurwerk te horen. Toch was het staken van de wedstrijd gek genoeg reden tot een explosie van vreugde. Kosovaren zien zichzelf (lees: Albanië) als de morele winnaar, omdat hun spelers door Servische fans werden belaagd.

Servië – Albanië reden tot feest

In de geboortestad van twee spelers van Albanië, het Kosovaarse Gjakova, gingen jongeren de straat op en zwaaiden met Albanese vlaggen. De politie moest er aan te pas komen om het centrum te fatsoeneren. Hier zie je de beelden van feestende Kosovaren na Servië-Albanië.

Een gedachte over “Kosovo juicht na Servië Albanië

  1. violeta

    Wat is daaraan gek genoeg dat kosova juicht kosova is albanie idioten! Alles wat albanie wint is ook voor kosovo alleswat kosovo wint us ook voor albanie… het zijn gescheidene aparte landen ie zeker weten terug bij elkaar komem groot albanie dussss als julir jiks vanbde albaneze historia weten schrijf dan niks opninternet mogolen echtwaar!! Staat zoveel onzim pp ingernet over albania en kosova wat allemaal niet eena klopt… informeren kunen juli niet want n nederland zou nooit juiste info krijgen omdsf juli allels na eigen manier taxeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.