Kosovo krijgt enorm skiresort Brezovica

door | 1 december, 2014

BREZOVICA – Dat je in Kosovo kunt skiën is voor velen een verrassing. Het wordt nog gekker wanneer je weet dat Fransen voor honderden miljoenen gaan investeren in Kosovaarse wintersport.

Kosovo heeft intense winters en grote bergen en heeft dus eigenlijk al de brezovica-3 brezovica-2 natuurlijke ingrediënten voor wintersport. Vroeger werd er ook veel geskied, maar de huidige tijd vraagt natuurlijk om meer dan alleen wat sneeuw en bergen. Overigens tonen de foto’s aan dat er in ieder geval faciliteiten zijn om te skiën en snowboarden in Brezovica.

Het lijkt er op dat buitenlandse investeerders wel raad weten met de Kosovaarse sneeuw en gaan de komende jaren 410 miljoen euro investeren in skigebied Brezovica. Het zou gaan om honderd kilometer aan skifaciliteiten. Vijftienduizend mensen kunnen tegelijkertijd op de latten staan, gemiddeld 128 dagen per jaar, schrijft Reuters in haar persbericht over het nieuws.

Brezovica skigebied levert veel banen op in Kosovo

Op welke doelgroep Brezovica zich gaat richten, zegt het persbericht niet. Maar het feit dat West-Europese brezovicabedrijven zich hebben gericht op het jonge staatje, belooft natuurlijk een hoop.

Kosovo is sowieso al verheugd met de duizenden banen die worden gecreëerd met deze winterpret. Begin 2015 moet de Brezovica-deal rond zijn.

Foto’s van Snownjeri

3 gedachten over “Kosovo krijgt enorm skiresort Brezovica

  1. Bjorn

    Erg benieuwd wie dit gaat ontwikkelen en wat (vanuit deze ontwikkelaar) de ervaringen zijn. Hebben zij mogelijk ook andere EU skigebieden ‘gedaan’? Super gaaf te lezen dit in ieder geval!! Ik kom het gebied zeker checken wanneer de sneeuw ligt en de liften zoemen! #Kosnow #Kososki #AustriaSwitserlandEatyourheartout

  2. Else

    Voor de oorlog was het een prachtig skiresort waar velen Europeanen iedere winter kwamen skien. Twee jaar geleden ben ik er geweest en het aanzicht was toen erg triest. Ik ben heel erg blij om te horen dat hier iets mee gedaan gaat worden. En ik was erg blij om de vele ski foto’s vanuit Brezovica op mijn facebook langs te zien komen de afgelopen weken.

  3. Pingback: Veel Kosovaren tegen exodus uit Kosovo - Kosovoblogs - Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.