Traditionele stad Kosovo heeft hipste evenement

door | 24 augustus, 2014

Wie in Kosovo is geweest en Prizren niet heeft bezocht, moet zeker een keertje terugkomen. De stad heeft vanwege haar Ottomaanse karakter een traditionele look en de hele binnenstad straalt historie uit. Het is juist deze stad waar het hipste evenement van het jaar wordt gehouden: Dokufest.

Prizren heeft prachtige oude bruggen en dokufest-2moskees en staat vooral daarom   dokufest-3model als mijn fotobanner bovenaan de website. Wie het fort beklimt heeft een fantastisch uitzicht op tientallen minaretten en de rivier die door het stadje loopt.

Toch is Prizren jaarlijks juist het moderne middelpunt van het jonge staatje. Op verschillende karakteristieke plekken in de binnenstad zijn films en documentaires te zien. Dj’s, bands en workshops vullen de rest van het Dokufest programma op.

Eén van de bioscoopzalen is een vlonder op de rivier, die door de stad loopt. De bezoekers zitten dus letterlijkdokufest-1 op het water een documentaire te kijken. Een andere bijzondere plek is de muur van het eeuwenoude fort. De ruïnes van een Servisch kerkje zijn ook onderdeel van het festijn.

Het levert sprookjesachtige plaatjes op. Kosovo weet op een knappe wijze haar traditionele erfgoed te combineren met een jong en hip, audiovisueel evenement. Dokufest dus. Ook een keertje langskomen, check hier de data: Dokufest.com.

Alle foto’s zijn van de facebookpagina van Dokufest afgehaald en eventueel bewerkt.

Een gedachte over “Traditionele stad Kosovo heeft hipste evenement

  1. Rene

    Op het water een docu kijken?
    Moeten films een lading hebben of mag het ook gewoon amusement zijn?

    Als ik hip wil zijn in Kosovo welke muziek moet ik dan uit mn speakers laten komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.