Kamperen in Kosovo

door | 15 augustus, 2014

De Gemiddelde Nederlander gaat elke zomer twee weken op vakantie naar Frankrijk. Met de tent. Héérlijk kamperen. Daar kun je van alles van vinden, maar dat maakt de Gemiddelde Nederlander niks uit. Die zit lekker met een boek voor de tent.

Kosovo is dan ook niet echt de vakantiebestemming voor dit soort type mensen. Want kamperenhoewel het Balkanstaatje praktisch alle aspecten van een goede vakantie heeft – veel zon, gastvrije bevolking, cultuur, mooie bergen, zwembaden, bier voor een euro en haarspeldbochten – mist er één heel belangrijk onderdeel: een camping.

Waarom weet ik niet precies. Misschien wel omdat je geen Kosovaar kunt uitleggen dat er mensen zijn die voor hun lol met sandalen voor een tent gaan zitten. Dat snapt ie gewoon niet. Bovendien is het land zo heuvelachtig, dat geen caravan waterpas blijft staan. Nou, dan jaag je de Gemiddelde Nederlander op stang.

Kamperen in Kosovo, écht!

Maar er is hoop voor de natie én hoop voor de toerist, die na zevenendertig jaar eens wat anders wilt: kamperen in Kosovo! Zoals je op de foto ziet, hoef je het voor het landschap niet te laten.

De situatie is nog wel zo dat kamperen nu vooral in combinatie is met sportieve activiteiten. Maar je moet ergens beginnen als land. Langzaam maar zeker zal Kosovo wennen aan de Hollandsche manier van kamperen en kan de Gemiddelde Nederlander over een paar jaar rustig de Donald Duck voor z’n tentje lezen.

6 gedachten over “Kamperen in Kosovo

 1. Marco

  Ik heb al een paar jaar de gedachte om een camping te beginnen.
  We hebben de grond en op een hele mooie locatie net naast Gjilan.
  ver boven alles uit . als ik veel reactie krijg. wil ik wel de grond beschikbaar stellen voor slipers tent caravan.
  en kan ook regelen dat er stroom en water geregeld wordt.

  Blijft voor mij de vraag?
  wie gaat 2000 km naar benee voor een camping ?

  Gr, Marco

 2. Ann

  Beste,
  Wij trekken in het voorjaar door Kosovo.
  Blijkbaar is een camping vinden moeilijk.
  Iemand tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.