Eindexamen stelen? Dat kan makkelijker

door | 6 september, 2013

Landelijke examens stelen is in Nederland natuurlijk helemaal hip. Maar wel gevaarlijk én crimineel. In Kosovo hebben ze daar iets op gevonden. Althans, één iemand. Of dit een incident is laat ik aan anderen over.

Laten we deze ene persoon een gefingeerde, edoch typischeexamen in kosovo Kosovaarse naam geven: Besnik. Deze sportieve, sympathieke en hardwerkende jongen was niet geslaagd voor zijn eindexamens. Daarom moest hij na de vakantie een ‘her’ doen. Maar ja, als hij die ook niet haalde, kon die z’n toekomst wel schudden.

Plaatje maken
Daarom nam hij z’n smartphone mee naar de klas. Docenten patrouilleren, camera’s zijn zelfs aanwezig, maar toch lukte het Besnik om een foto te maken van zijn ingewikkelde wiskunde-opdracht. Huppakee, even uploaden op facebook en aan zijn slimme neefje sturen.

Albanees is ook niet helemaal zijn ding, dus ook daar fotografeerde hij een opdracht van en stuurde deze naar zijn slimme vriendin mét taalgevoel. Hij kreeg de antwoorden terug via zijn telefoon en maakte de opdracht.

Besnik hoort eind deze maand of hij ‘geslaagd’ is. Benieuwd hoe hij zijn vervolgopleiding gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.