Kosovo wil ook erkenning op internet

door | 12 september, 2013

Dat Kosovo zich in de ‘echte wereld’ inzet voor politieke erkenning is geen nieuws. Inmiddels staan honderd ‘echte landen’ achter een onafhankelijk Kosovo. Maar in 2013 is de ‘digitale wereld’ ook een doelwit van diplomatie.

Want wie tot voor kort op LinkedIn wilde aangeven in digitale erkenning kosovoKosovo te wonen, kon zijn land bij de ‘K’ niet vinden. Geografisch zou je dan Servië moeten invoeren, maar dat is wel het laatste dat je als Albanese Kosovaar gaat doen.

Sinds kort kan dit wel. Dankzij succesvolle digitale diplomatie van gewone burgers heeft Kosovo het voor elkaar gekregen een ‘echt’ land te zijn op LinkedIn.

En vele sites zullen waarschijnlijk volgen.

Skype
Een van de volgende slachtoffers is Skype. Het belprogramma heeft Kosovo nog niet als apart land bestempeld en dus kun je á la Amnesty een brief versturen aan Skype.

En ook dát heeft succes. ‘As we type’ heeft Skype aangegeven te begrijpen dat de Kosovaren erkenning willen. Ze hebben aangegeven de website op de hoogte te houden.

Kosovaren kunnen op de website Digital Kosovo zelf een insituut toevoegen dat wat diplomatie nodig heeft.

Een gedachte over “Kosovo wil ook erkenning op internet

  1. Pingback: Facebook erkent Kosovo | Kosovoblogs - Informatie en Blogs over KosovoKosovoblogs – Informatie en Blogs over Kosovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.