Opeens een andere facebookpagina

door | 17 oktober, 2013

En opeens zie ik een statusupdate op Facebook van iemand die ik helemáál niet ken. Wat gek. De foto die ze post kan ik ook helemaal niet thuisbrengen. Een meisje in een trouwjurk met een voor mij onbekend gezicht.

Ik klik op de persoon om te kijken welke vrienden facebookpaginawe gezamenlijk hebben. Dat zijn een paar Kosovaarse bekenden van me. Zou ik dan per ongeluk eens iemand hebben geaccepteerd als vriend ofzo? En nog wel iemand met een Duitse naam?

Ik kan er niet achter komen en laat het gaan. Even later zit ik in mijn facebookmailtjes en duikt opeens de onbekende dame tussen mijn mailtjes op. Huh? Ik heb dus gewoon met haar gemaild? Vorige week nog? Hé, maar wacht eens even, dat is gewoon Lendita?

Vreemd. Nog eens kijken op haar profiel. Een Duitse naam, een andere foto, vreemde interesses… Zou ze gehackt zijn?

Facebookpagina bewust veranderd

Wanneer ik even later haar nichtje over de vloer heb, vraag ik of ze enig idee heeft waarom de facebookpagina van Lendita compleet is veranderd. Aha, zegt ze, wat zou kunnen is dat haar broers er achter zijn gekomen dat ze op facebook zit. “En om net te doen alsof ze dat niet zit, heeft ze alles veranderd.”

Een prachtig voorbeeld van de vrijheden van Kosovaarse meiden in de Provincie. In een snel veranderende globale maatschappij zijn normen en waarden op het platteland natuurlijk moeilijk in één lijn te brengen met de de internetwerkelijkheid. Maar… Kosovaarse meiden vinden daar altijd wel weer wat op.

Een gedachte over “Opeens een andere facebookpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.