Handbal is hip in Kosovo

door | 23 juni, 2015

Kosovo organiseert momenteel het WK handbal voor opkomende landen. Handbal is een van de populairste sporten op de Balkan en dus ook in Kosovo. En daar profiteert het Kosovaarse handbalteam van.

Je moet je het zo voorstellen: Kosovo is een nieuw land en mag handbal-kosovopas sinds kort meedoen met allerlei sportevenementen op de wereld. Veel inwoners van het kleine Balkanlandje zijn daarom erg betrokken bij alles dat in een blauw-geel shirtje ergens meedoet met een sportevenement.

Het eerste sporttéam dat meedoet voor een écht toernooi is het Kosovaarse handbalteam. Oke, het gaat om een WK voor opkomende landen, maar je moet ergens beginnen. En omdat Kosovo het toernooi zelf organiseert, kan iedereen de helden aanmoedigen. Sterker nog, je kunt de sporters ook zomaar tegenkomen in het gewone leven, omdat Kosovo uiteindelijk gewoon een groot dorp is.

Kosovo handbalt verder

De keeper, Curri, runt bijvoorbeeld een populair cafe in de binnenstad. En Oltion Beshiri (zie foto) is een van de gezichten van een populair startupcentrum in hoofdstad Pristina.

Deze week werd de historische eerste internationale winst geboekt en dat ging niet ongemerkt voorbij. Woensdag speelt Kosovo de 1/8e finale tegen Estland om half zes. De Kosovaarse versie van bord op schoot dus.

Foto: Een van de volgers van het Kosovaarse handbal is @Shpend_Lila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.