ING erkent als enige Kosovo niet

door | 2 oktober, 2013

Heb nog nooit zoveel contact gehad met de ING-bank als de afgelopen weken. Mailtjes, tweets en zelfs ouderwetsch met de telefoon. De centrale vraag was steeds: willen jullie Kosovo in het dropdown menu opnemen, want als Nederlander kan ik ‘Kosovo’ niet selecteren wanneer ik een rekening open.

Lees hoe ASN en Rabobank al toezegden dit wél te doen.

Nee, was hun antwoord via twitter. En wel om deze reden: ing bankKosovo is nog niet een officieel land. Wij geven alleen landen weer in de dropdown-menu’s. Op dit moment kun je dus alleen Servië opgeven als land. Om dit alles te wijzigen, praten we meer over een politieke kwestie. Goh, interessant, leg ik uit. ING is een Nederlandse bank en de Nederlandse overheid ziet Kosovo wel degelijk als land.

Een paar dagen later komt er een ander argument uit de hoed. Op ING.nl kunt u landen kiezen volgens de ISO landencode. Omdat Kosovo hier nog niet toe behoort, kunt u deze optie nog niet aanklikken. Pas als Kosovo in de ISO tabel staat kunnen wij het als apart land opvoeren. Ik had nog nooit van deze lijst gehoord en ging eens googelen. Het gaat om een lijst met honderden landen en gebieden en inderdaad… geen Kosovo.

ING: Politiek of praktisch?

Maar is dit dan een politieke of praktische keuze om de ISO-tabel aan te houden? Jullie collega-banken hanteren namelijke een hele andere selectie. “Praktisch”, aldus een korte email terug van de ING. Dat is dan vervelend, want ik kan dan dus geen rekening openen, omdat ik in een soort tweede rangland woon. Toen bleef het een tijdje stil aan de kant van de bank. Hoewel, een collega geeft aan dat ze jouw mail telefonisch heeft beantwoord, laat twitter weten. Em, nee, sorry.

Een paar dagen later hangt de ING-bank dan toch aan de telefoon. Een dame legt me uit dat Kosovo niet wordt opgenomen in de adressenlijsten “omdat Kosovo nog niet klaar is voor internationaal betalingsverkeer”. Aha, dat is dus argument nummer drie die mij wordt gegeven. Ik snap niet wat internationaal betalingsverkeer heeft te maken met het feit dat ik een rekening wil openen. Het gaat toch puur om een postadres?

Radio 1
Einde van het liedje is dat ING als enige bank Kosovo niet opneemt in haar website. De ASN en Rabobank doen dit wel. Blijkbaar zijn de drie bovenstaande argumenten voor hen niet relevant. Radio 1 interviewde mij over bovenstaande kwestie.

4 gedachten over “ING erkent als enige Kosovo niet

  1. Victor

    Ik ga ING eens mailen/tweet’n, als ze het niet aanpassen ga ik denk maar opzoek naar een andere bank

  2. Else

    Ik heb de GGD Rotterdam maar eens een mailtje gestuurd, aangezien zij nu al voor de tweede maal van mening zijn dat ik een bezoek aan Servië ga brengen. Ik ben benieuwd naar hun reactie.

  3. Pingback: Nederlandse banken jokken over Kosovo - Kosovoblogs - Informatie en Blogs over Kosovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.