Rabobank jokt over Kosovo

door | 28 april, 2015

De Rabobank en ASN komen hun komt haar beloftes niet na om Kosovo toe te voegen aan haar landenlijst. Vijftien Achttien maanden na het grote bankenonderzoek van Kosovoblogs en een Radio 1-interview blijken toezeggingen niet nagekomen. ING schiet ook tekort, maar dat was achttien maanden geleden niet anders.

Uitleg: als Nederlander in het buitenland kun je gewoon een bankenrekening openen bij de Rabobank, ASN of ING. Je vult dan in dat je in het buitenland woont en dan krijg je een lijst met talloze landenopties. Kosovo stond daar niet in, wat waarschijnlijk komt omdat het pas in 2008 een staat werd.

Maar… Kosovo is nu al bijna zeven jaar erkend door de Nederlandse overheid als onafhankelijke staat. Of je nu in Spanje, Duitsland, Amerika of Kosovo woont; voor Nederland zijn ze allemaal gelijk. Voor banken ASN, ING en Rabobank niet <<—- klik maar op de linkjes.

Banken in Nederland komen langzaam op gang

Toen ik de banken hier op wees, beloofden zij beterschap. Hier de toenmalige reactie van ASN en van de Rabobank. Het is immers een kleine moeite. Dat dit niet direct op de ochtendvergadering van de volgende dag wordt geregeld, is logisch. Welke persoon bij de ICT-afdeling is hier immers verantwoordelijk voor?

Maar nu we vijftien achttien maanden verder zijn, is het duidelijk dat Rabobank en ASN gewoon heeft gejokt. Zo kan ik daar nog steeds geen rekening openen.

Update 28 april 2015:
ASN heeft sinds kort eindelijk actie ondernomen. Nederlanders in Kosovo kunnen nu gewoon ‘Kosovo’ aanklikken als woonachtig land en geen Servië of Joegoslavië of welk andere voormalige eigenaar van Kosovo.

Meteen maar even navraag gedaan bij de Rabobank. Deze zegt “momenteel druk bezig te zijn om het aan te passen”. Ik zie het al voor me: een hele afdeling is 24/7 in de weer om aan een dropdownmenu een nieuwe landennaam toe te voegen. Dan zou je verwachten dat het morgen wel geregeld is, maar zo ver wil de bank niet gaan: “Wij hopen in de loop van 2015 je hier meer over te kunnen vertellen.”

Een gedachte over “Rabobank jokt over Kosovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.