Loodgieter in Kosovo 1

door | 24 september, 2013

De loodgietert is hier kind aan huis. Niet alleen omdat het zo’n prettige kerel is – je kunt altijd op hem rekenen – maar ook omdat er elke maand wel iets lekt in mijn badkamer.

Het voordeel van ‘Rem’ – zo noemt hij zichzelf – is dat loodgieterhij meestal dezelfde dag nog langskomt. Als ik ’s ochtends opbel, staande in een paar liter water, stelt hij me gerust: “Ik kom vanavond nog wel even langs.”

Lekkage
Laatst was hij hier, omdat mijn onderburen last hadden van lekkage. Een of andere hoofdkraan achter een schot lekte blijkbaar al weken. Ik wist niet eens dat er een kraan zat. Loodgietert Rem kwam langs en ging het direct voor me fixen. Terwijl hij mijn koffie, thee, Turkse koffie, limonade, sap, raki en Haagse hopjes afsloeg lag hij al op de grond aan de hoofdkraan te sjorren. De held.

Op dit soort momenten heb ik altijd mijn gereedschapskist open staan. De hoop als amateur-klusser is dat een ware prof zich opeens naar je wendt en vraagt of hij misschien ff een schroevendraaiert kên lenen. “Laat ik die nou toevallig net in mijn hand hebben”, zeg ik dan zo plat mogelijk (ik moet bekennen dat ik in het Albanees geen idee heb hoe je als een arbeider moet praten).

Kosovaarse Klanten Korting
Rem schroevendraait er stevig op los en klaart mijn klus binnen enkele minuten. Nog voordat ik kan vragen hoeveel het me kost, of eigenlijk mijn huisbaas, loopt hij al weg. Ja maar, ja maar. Rem staat al buiten. Kijk, dat is Kosovaarse vaste Klanten Korting.

Als ik de deur dichtdoe en mijn gereedschapskist wil opruimen, kan ik mijn schroevendraaier nergens vinden. Hij is weg!

Weten hoe dit afloopt? Binnenkort deel 2.

Een gedachte over “Loodgieter in Kosovo 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.