Kosovo ontbreekt op Rabobank site

door | 18 september, 2013

Wanneer ik een rekening zou willen openen bij een bekende Nederlandse bank, heb ik een probleem. Als ik invul dat ik in het buitenland woon, kan ik bij de lijst met landen ‘Kosovo’ niet vinden.

Dat is lastig. Mijn adres bestaat dus feitelijk niet. Natuurlijk, rabobank en kosovoik zou ‘Servië’ kunnen invullen, maar dan heb ik zo het vermoeden dat de postbode de post niet in mijn brievenbus doet. Dat gaat dus niet gebeuren.

Eens bij de klantenservice vragen hoe dit zit. Op de site van de Rabobank vul ik het klachtenformulier vriendelijk en beleefd – zoals u van mij bent gewend – in. Wél moet ik nog even mijn adres invullen. ‘In het buitenland’ klik ik aan en vervolgens krijg ik een dropdown menu voorgeschoteld waar mijn land Kosovo niet bij staat. Ehhhh… Dan maar even liegen.

Boerenleenbank
Direct krijg ik een mailtje terug met de belofte binnen twee werkdagen een antwoord te krijgen. Dat gebeurt niet en dus twitter ik de boerenleenbank wat er aan de hand is. Gelukkig blijkt de klantenservice hier wel correct en twee uur later mailt iemand mij vriendelijk terug dat de vraag is doorgezet naar Rabobank Nederland.

“Ik ga er vanuit dat deze optie toegevoegd zal worden.” Heel fijn. We gaan het binnenkort even testen! Sturen we ondertussen even een mailtje naar de ING en ASN.

PS. Volgende stap voor Rabobank om op hun kaartje (zie bovenstaand beeld) Kosovo toe te voegen als land?

5 gedachten over “Kosovo ontbreekt op Rabobank site

  1. WvP

    Moet je via PostNL eens internationale spoedpost proberen te versturen naar Kosovo….. Sinds kort werken zij met UPS (was TNT Express). Allereerst staat Kosovo niet in de lijst van UPS en vervolgens komt het retour met de reden dat er in de meeste dorpen door UPS niet bezorgd wordt, omdat het te gevaarlijk is. Als je dan om een lijst vraagt met postcodegebieden waar er wel wordt bezorgd, krijg je een lijst met de 38 000 postcodes, die sinds juni 2005 al niet meer bestaan…..
    Via TNT Express was het een paar maanden geleden geen enkel probleem.
    Tja…..daar betaal je dan 60 Euro voor…

  2. Pingback: ING erkent als enige kosovo niet - Kosovoblogs - Blogs over Kosovo

  3. Pingback: Nederlandse banken jokken over Kosovo - Kosovoblogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.