Jonge blondine wint verkiezingen

door | 1 december, 2013

Een van de grootste steden van Kosovo, Gjakova, krijgt een vrouwelijke dertiger als burgemeester. Mimoza Kusari – Lila won overtuigend de eerste ronde van de lokale verkiezingen en heeft nu ook de tweede ronde – nipt – gewonnen.

De politica is momenteel nog minister van Handel mimoza kusarien heeft dus een belangrijke rol in de opbouw van het land. Ze studeerde in Amerika en heeft allerlei banen gehad in de economische sector; zowel in Kosovo als in het buitenland.

Het gezicht van Mimoza Kusari was afgelopen maanden een van de blikvangers in de stad Gjakova, waar al haar tegenkandidaten mannen zijn.

Mimoza’s gezicht

Overigens bestaat de Kosovaarse politiek zeker niet alleen uit mannen. De presidente van de Republiek, Atifete Jahjaga, is ook een vrouwelijke dertiger. En de minister van Europese Integratie, Vlora Çitaku, is eveneens een jonge vrouw.

Overigens is het misschien verstandig om erbij te zeggen dat geen Kosovaar blond wordt geboren. De haarkleur van deze dame is dus helemaal nep. Zeker in haar stad, Gjakova, houden de meeste meiden vast aan hun bruine haarkleur. Dus mocht de nieuwe burgemeester onopvallend een kopje koffie willen drinken in het centrum, wordt dat heel lastig.

Foto: facebook.com/mimozakusari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.