Met toeteren verkiezingen winnen

door | 31 oktober, 2013

Al wekenlang is de stad veranderd in een kleurrijke verzameling van posters en vlaggen. Zondag zijn de lokale verkiezingen in Kosovo en dát willen ze weten.

Waar je in Nederland her en der een groot houten bord ziet lokale verkiezingen kosovostaan met bescheiden verkiezingsposters, is hier de hele stad de ‘dupe’ van de verkiezingen.

De abri’s zitten vol met afbeeldingen van lijsttrekkers, op gebouwen hangen spanddoeken van honderd vierkante meter en sommige kiosken zijn helemaal beplakt. Een enkele keer wordt burgemeesterskandidaat B over de poster van kandidaat A geplakt. Dat wordt ’s avondslaat opgelost door de ‘illegale’ afbeelding er af te schrapen.

Verkiezingen zó winnen?

Dit is natuurlijk allemaal hartstikke leuk. Minder geslaagd vind ik het kuddegedrag van de partijen die allemaal dezelfde vreemde actie uithalen: Alsof de partij zojuist Europees Kampioen voetbal is geworden, gaan ze met talloze auto’s door de straten rijden. Toeterend, met vlaggen wapperen. Noem maar op.

Alsof je als kiezer denkt: verdraaid, daar ga ik op stemmen.

Los van het feit dat ik niet mág stemmen, zou ik in ieder geval nooit mijn stem geven aan de partij die na twaalf uur ’s nachts toeterend door de straten reed. Een half uur lang kwam een auto al herriemakend om de zoveel minuten langs. Wát een mafkees. Gaan zij bij verkiezingswinst straks elke nacht door de straten rijden?

Foto: Verkiezingsposter in abri overleefde een storm niet helemaal (bron)

Een gedachte over “Met toeteren verkiezingen winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.