Kosovo zet zichzelf wel op de (wikipedia)kaart

door | 2 april, 2014

In deze informatiemaatschappij maakt het niet zozeer uit wat de waarheid is, maar welke waarheid je in de media vindt. Dat snapt Kosovo. Het land staat aangeschreven als een van de best presterende wikipediaop het gebied van digitale diplomatie.

Als je als land/gebied/staat/provincie niet door iedereen wordt erkend, is het een stuk lastiger om jezelf internationaal te manifesteren. Je mag nog niet deelnemen aan internationale samenwerkingen en wordt vaak als half aangezien. Maar leve het internet, moet Kosovo hebben gedacht.

Wikipedia is waarheid

Want laten we eerlijk zijn: wanneer het op google staat, is het gebeurd. En als het ook nog eens valt te wikipedia’en – wie is er niet groot mee geworden – is het helemaal waar.

En dus schrijft Kosovo in elke stad gewoon een prijsvraag uit voor wie het beste zijn woonplaats op de Engelstalige wikipedia krijgt: de Wiki Academy II City Marathon. En met succes. De inwoners zijn zo ge├źngageerd met hun staat, dat ze graag meewerken. Op deze manier zet Kosovo al haar steden, bezienswaardigheden, historie binnen een mum van tijd online.

Wie niet sterk is, moet slim zijn.

PS. Op de foto twee van de prijswinnaressen van de Wikipedia contest. Credits naar Arild V├ągen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.