Groente en fruit ondernemers naar Kosovo

door | 24 oktober, 2015

KOSOVO – Nederlandse ondernemers uit de aardappel, groente en fruitsector gaan op handelsreis naar Kosovo. Ook bedrijven uit de melkveehouderij gaan mee.

De reis, die van 17 tot 20 november plaatsvindt, wordt georganiseerd groente-en-fruitdoor het Nederlandse adviesbureau Terwel en het Kosovaarse adviesbureau Recura. De Nederlandse Ambassade in de Kosovaarse hoofdstad Pristina is medeorganisator.

Het persbericht van de organisaties zegt: ‘Kosovo heeft door haar centrale ligging de potentie een brugfunctie te vervullen tussen Noordwest- en Zuidoost Europa. Het land heeft de potentie een agrarische hub te worden, van waaruit de verschillende regio’s worden bediend.’ Volgens Recura en Terwel biedt dit interessante mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven:

‘Gunstige agro-klimatologische omstandigheden zorgen ervoor dat er kwaliteit en hoogwaardige producten kunnen worden geproduceerd, die concurrerend kunnen zijn op de internationale markt.’

Groente en fruit ‘hoogwaardig en kwalitatief’

De adviesbureaus stellen hun netwerk, ervaring en expertise beschikbaar en maken voor elke deelnemer graag een op maat gesneden matchmaking programma, zegt het persbericht.

2 gedachten over “Groente en fruit ondernemers naar Kosovo

 1. Hoxhaj

  Als er iemand geïnteresseerd is in goede druiven hoor ik het graag. Het dorp waar ik vandaan kom is gespecialiseerd in druiven.ik kan jullie in contact brengen ik kan jullie in contact brengen met dorpelingen die zijn druiven naar buitenland willen verkopen.

  1. Pauline

   Dag Hoxhaj,
   Ken jij misschien iemand in de buurt van Soest die Albanees spreekt en evt. Uit Kosovo komt?
   We zoeken iemand voor een oude man die bij ons woont in woonzorgcentrum en die geen NL spreekt.
   Om af en toe mee te praten en naar buiten te gaan.
   Hoor graag.
   Dank alvast en met vriendelijke groet,
   Pauline Brouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.